Návštěva malé Hanoje v Praze

Mezi námi je spoustu lidí, které láká poznat Vietnam, k cestě samotné však už nedojde...

 

A důvodů může být hned několik.

Ten první a nejčastější je jednoduše z finančních důvodů. Přestože samotné vyžití ve Vietnamu není finančně tak nákladné, ne každý si v dnešní době může pořídit letenky, které oproti stravě a ubytování ve Vietnamu už jistý náklad jsou. 

 

Další z důvodů může být strach z neznámého. Přece jen, každý není nebojácný "Marco Polo" a pokud nemá s cestováním zkušenosti, nemusí mu být příjemné jít "po hlavě" do nového prostředí. K tomu můžeme přidat strach z letadel, jídla nebo jiného, a máme důvodů celou hromadu.

 

Naštěstí to nemusí být tak černé jak se zdá, v Praze totiž máme skvělou možnost poznat Vietnam pěkně zblízka....

 

 

Sapa trip 

 

Tak se jmenuje sociální projekt, který Vás vezme na tří až čtyř hodinovou prohlídku "malou Hanojí" v Praze.

 

 

 

A máte se opravdu na co těšit. Během této exkurze se dozvíte vše o vietnamské kultuře, Vietnamu a její komunitě tady u nás v České republice. Projdete si areál Sapy, navštívíte všechna zajímavá místa, obchůdky, kde se seznámíte s produkty, bylinkami, ovocem a zeleninou, na kterou v obyčejném supermarketu nenarazíte.

 

Se skupinou zavítáte také do místní pagody, kde se dozvíte vše o náboženství ve Vietnamu. Krátká přednáška Vám vysvětlí základní pojmy a principy vietnamské víry, a zasvětí Vás do všedních životů věřících.

 

 

 

 

Přednáškou to nekončí...

 

Na závěr se totiž podíváte do jedné z místních restaurací, kde zažijete opravdu nevšední zážitek. Vyzkoušíte si stolování tak, jaké byste viděli u vietnamské rodiny doma. Následuje rychlokurz hůlek, povídání o etiketě a pravidlech a za chviličku se Vám na stůl nese tradiční vietnamský sdílený šestichodový pokrm. Vaše chuťové pohárky zažijí skutečnou euforii.

 

Sečteno a podtrženo, za 4 hodiny poznáte tolik nových věcí a informací, že se s láskou budete do Sapy vracet.

Nabytí novými znalostmi a zkušenostmi budete procházet uličkami Sapy tak, jako byste tam žili od nepaměti.

 

Vstupenky do "malé Hanoje" můžete zakupovat na www.eshop-sapa.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz